mån. maj 20th, 2024

Smycken

Att piffa upp hela sin stil med smycken är ett bra sätt att få en enkelt outfit att kännas lyxigare och mer uppklädd. Ofta när man tänker på smycken så är det kanske guld och silver man tänker på, eller möjligtvis billiga smycken från diverse affärer i lite olika material, till exempel plast, men ett material som ofta blir lite bortglömt, men som har stora fördelar, är titan! Titan är en metall som är hårt, lätt och ädelt. Att en metall är ädel betyder att den inte oxiderar/rostar när den kommer i kontakt med luft, alltså nästan ett måste för smycken. Smycken finns även att köpa på nätet, då genom Smycken För Alla för att nämna en nätbutik.

Titan är också ett utmärkt material att använda till smycken om man har kontaktallergier då det inte är allergiframkallande. Det är därför det används inom kirurgi, bland annat när man behöver fixera skelett med hjälp av skruvar. En del uppleva att de får utslag under exempelvis en ring gjord i titan men då beror det oftast på att ringen är för bred och sitter för tätt mot huden så huden där under blir irriterad på grund av att den blir fuktig och inte får andas. Därför kan det vara bra att välja en ring som inte är så bred om man vet med sig att man har känslig hy, men när det gäller andra smycken gjorde i titan är det ju inget du behöver tänka på.

En nackdel med titan är att du behöver vara lite försiktig i badrummet då det lätt kan repa ditt badrumsporslin. Råkar man dra med sin ring mot handfatet kan det bli ett grått sträck som är svårt att få bort, men med hjälp av ett rengöringsmedel med slipmedel i så brukar det gå att få bort till slut.

Se till att du använder så rent titan som möjligt då det finns titanlegeringar som innehåller bland annat aluminium och tenn.