Ögonfransförlängning för vackra ögon

Ögonfransförlängningar är en av de senaste trenderna inom skönhetsvård och är en behandling som blir allt vanligare bland oss svenskar. Att få långa vackra ögonfransar utan att behöva hålla på med mascara som ändå bara kladdar och rinner är en dröm för många. Tänk att bara kunna gå upp ur sängen och kliva ut genom dörren utan att behöva tänka på att sminka ögonen.

Ögonfransförlängning

Olika typer av fransförlängning

Det finns flera olika typer av fransförlängningar. Du kan både gå till salong eler köpa ett gör-det-själv-kit hos en butik. Allra bäst är det att gå till en bra salong och i samråd med fransstylisten komma fram till vilka fransar som passar ditt ansikte, dina önskemål och inte minst din plånbok bäst. Du kan välja mellan singelfransar eller volymfransar och de kommer dessutom i flera olika material, allt från syntet till äkta minkhår. Materialet du väljer medför naturligtvis även skillnader i priset för förlängningen.

Påfyllnad av fransar

En fransförlängning sitter ungefär lika länge som en livscykel för dina vanliga ögonfransar. Denna varierar från person till person men brukar vara mellan 30 och 45 dagar. När den naturliga fransen ramlar av följer även förlängningarna med. När ungefär hälften av förlängningsfransarna ramlat av kan man göra en påfyllning av fransarna, vilket ofta är betydligt billigare än den ursprungliga förlängningen som brukar kosta cirka 1000-2000 kronor. En påfyllning brukar kosta ungefär hälften av detta.

Så sköter du fransarna

Ögonfransförlängningen är lätt att sköta och behöver egentligen ingen extra omvårdnad. Det finns dock några råd som du bör följa om du vill att fransarna ska sitta länge och vara snygga. Dels måste du undvika vatten, svettning eller till exempel bastubad under de första 24 timmarna efter att förlängningen gjordes, dels bör du undvika att gnugga ögonen eller att pilla onödigt mycket på fransarna. Du bör dessutom vara försiktig med produkter som innehåller olja då det kan lösa upp limmet som fransarna fästs med.