mån. maj 20th, 2024

Olivtvål

Att tvätta sig och hålla sig ren och fin är såklart en självklarhet för att vi ska kunna må bra och känna oss tillfreds, men är alla typer av tvålprodukter egentligen lika bra eller finns det någon som lever upp till mer krav än renlighetskravet?

Olivoljan  – världens äldsta skönhetsmedel

Redan flera tusen år före Kristus kände människan till olivoljans goda egenskaper för människans välmående, man brukar faktiskt kalla olivoljan för världens äldsta skönhetsmedel då den med sina fantastiska egenskaper fungerar utmärkt som basingrediens i olika typer av hudprodukter. Olivextraktens viktiga fettsyror, e-vitamin och skonsamma näring tränger långsamt in i huden och resulterar i ett ordentligt återfuktande av kroppen. Oljetvålar har dessutom skonsamma och milda egenskaper, vilka gör att den här typen av tvålar passar väldigt bra som rengöringsprodukter för exempelvis människor med känslig allergihud.

Bra för torr, känslig hud

OlivtvålUtöver sina rengörande egenskaper kan olivtvål användas till en rad olika ändamål, den är till exempel perfekt att använda såhär i lite kallare tider när vår hud som oftast är torr och sprickande då olivtvålen verkar återfettande direkt på huden. Många lider av torr hårbotten som både kliar och skapar mjäll, med olivextraktens återfuktande och lugnande effekt kan man lätt förebygga den här typen av hudproblem. Bebisar och barn har en känslig hud som måste skötas varsamt med milda produkter och därför använder många föräldrar oljetvålar till barnens bad för att barnens hud inte ska bli irriterad. Eftersom att olivtvålar inte spricker och faller samman som många andra typer av tvålar brukar de räcka länge då de kan användas upp helt och hållet. Nioma är en webbutik som säljer egentillverkade ekologiska olivtvålar.

Olivtvålar fungerar dessutom suveränt som en fin liten gåva att ge bort i present eftersom de inte bara är praktiskt användbara utan även är vackra att se på och kan placeras som en fin liten inredningsdetalj på badrum och toaletter. Rent miljömässigt är olivtvålen helt rätt i tiden då den är biologiskt nedbrytbar till hundra procent.