mån. jun 24th, 2024

Varför ger företag ut företagspresenter?

Det finns ett antal olika anledningar till varför ett företag kan ge ut företagspresenter till sina anställda. De självklara anledningarna kan till exempel vara att det har gått extra bra för företaget eller att det helt enkelt är en årlig tradition att ge presenter till de anställda. Men vad är syftet med att ge ut företagspresenter?

Visa sina anställda att de är uppskattade
Genom att dela ut väl genomtänkta företagspresenter så låter man sina anställda veta att de är uppskattade för det arbete som de utför åt företaget. Detta kan få en ännu större effekt om man använder sig av passande presenter som är kopplade till själva företaget.

Om de anställda får en generell gåva som inte går ihop alls med det arbete som de utför åt företaget, så kan det bli så att gåvan får en motsatt effekt. Detta är anledningen till att det är viktigt att välja ut passande saker att ge bort som gåvor.

Vad är passande att ge som företagspresent?
Det finns egentligen inga regler alls för vad som är passande eller inte när det gäller presenter, utom alkohol eller tobak. Då kanske det passar bättre med något inom sport och fritid. Någonting som är värt att tänka på är dock att välja föremål som gör att de anställda känner sig uppskattade. Att till exempel ge alla anställda en penna och en kaffemugg kan klassas som en mindre framgångsrik företagspresent.

Utöver det så finns det inga egentliga riktlinjer att följa när det gäller att välja ut ett eller flera saker att ge till sina anställda. Det finns ett antal tjänster att använda sig av för detta och någonting som kan vara ett väldigt bra alternativ är att erbjuda ett antal olika föremål som de anställda sedan får välja bland själva. Detta gör att varje anställd får den gåva som passar just dem allra bäst.