Latest Posts

Den där touchen med fillersbehandling

Vem vill inte få mer plutande läppar, eller få tydligare käkben. Vi har nog alla drömmar om att få fixa till skavankerna som vi anser att vi har. Fillers är något som gör det möjligt. Att på ett enkelt sätt kunna få de läppar som du vill, eller att förbättra dina kindben. Det är en mycket enkel metod som kan ge dig det där lyftet som du alltid velat ha. När det kommer till att göra fillers är det alltid viktigt att gå på en konsultation innan du gör det, just för att ha koll på vad som ska ske.

Olika ämnen

Det finns olika ämnen när det kommer till fillers och vi är inte alla kapabla att ta upp ämnena. Det kanske blir så pass tråkigt att du gör din behandling, men en månad senare har din kropp stött bort det. Detta är inget du kan veta förrän du har gjort det. Det är något du helt enkelt måste testa dig fram till, för att se vad din kropp tar emot bäst. Att göra fillers kan även göra dig storleksblind, det vill säga att du efter några gånger inte ser skillnaden och sprutar in på tok för mycket i dina läppar till exempel.

Risker med fillers

Risker som kan komma med fillers är att det kan bli fel, för att behandlaren kanske inte är tillräckligt bra. Att vara säker på att behandlaren har licens och är utbildad är något som är viktigt innan du låter denne sätta nålen i ditt ansikte. En annan sak kan vara att gå och kolla på olika kliniker, innan du väljer vilken klinik som känns bäst för dig. Skulle det bli så att du efter ett tag inte tycker att fillers var något för dig, är det något som kommer försvinna med tiden om du inte har behandlats i flera år.

 

Gå en nagelutbildning

Många kvinnor i dagens samhälle tycker om att unna sig själva lite extra i vardagen. Ett utav sätten är att göra akryl- eller gelénaglar på en salong, ett sätt att ta hand om sig själv få slappna av en stund. Om du är intresserad av naglar, tycker om att pyssla och har ett öga för detaljer kan en nagelutbildning vara något för dig.

Här nedan finner du information om hur en nagelutbildning kan se ut, vilka moment som ingår och vart det finns potentiella chanser till jobb efter din utbildning. Fundera först på om du vill arbeta som till exempel en manikyrist eller nagelteknolog. En nagelteknolog kan till exempel förstärka och dekorera dina naglar medan en manikyrist även lär sig om handmassage och rengöring av naglar.

Hitta rätt utbildning

Det finns en hel uppsjö med institutioner och utbildare som erbjuder utbildningar till manikyrist eller nagelterapeut idag. Försök hitta en SANSA-godkänd skola, då försäkrar du dig om att du får en mycket bra utbildning. Men vissa skolor är bra trots att de inte har SANSA-godkännandet så se till att läsa rekommendationer och fråga runt innan du bestämmer dig.

Utbildningsmoment och kurser

De vanligaste utbildningarna sker under några veckor med både teoretiska kurser såsom marknadsföring, nätverkande och materiallära men även praktiska moment. I de praktiska momenten lär du dig hur du skapar naglar från grunden med hjälp av akryl eller gelé, samt hur du kan dekorera dem. Innan utbildningen är klar måste du göra ett slutprov och bli godkänd för att få ditt diplom.

Framtida jobb inom yrket

Som nagelteknolog är du oftast egen företagare och kan därmed välja din arbetsplats. Du kan arbeta hemifrån eller höra dig för om salonger i närheten letar efter en nagelteknolog, då kan du hyra in dig i deras salong och arbeta därifrån. Det viktigaste för en framgångsrik nagelteknolog är att skapa ett brett nätverk av kunder, på så sätt kan du själv styra ditt schema.